a la recerca del planeta Mun

Brun, inventor, va viure fa dos mil anys i actualment està conservat en un frigorífic del qual despertarà d'aquí a 49.000 segles per recomençar a viure. Era encara un nen de bolquers quan va inventar una màquina per fabricar arcs de Sant Martí , que funcionava amb aigua i sabó, però que en comptes de simples bombolles feia arcs de Sant Martí de totes les mides que es podien estendre des d'una punta del cel a l'altra i servien per moltes coses, fins i tot per estendre la bugada.

Quan estudiava inventà: un aparell per fer pessigolles a les taronges, una paella per fregir gel, una balança per pesar núvols, un telèfon per parlar amb les pedres, el martell musical, etcètera.

Seria molt llarg recordar tots els seus invents. Citem només el més famós, és a dir, l'aparell per dir mentides, que funcionava amb fitxes. Per cada fitxa es podien escoltar catorze mil mentides. L'aparell contenia totes les mentides del món: les que ja havien estat dites, les que la gent estava pensant en aquell moment i totes les que podien ser inventades a continuació. Quan l'aparell va haver dit ja totes les mentides possibles, la gent es va veure obligada a dir sempre la veritat. Per això el planeta Mun és anomenat també el planeta de la veritat.

Gianni Rodari, Contes per telèfon (adaptat)

2 caminants:

L'Espolsada llibres ha dit...

Quin bon record dels Contes per telèfon... i del llibre dels perquè!

elisabet ha dit...

grandiós Gianni Rodari!!!

 

passejant barcelona