li donem la paraula al drac

demà és sant Jordi... per fi! triga tant a passar el temps fins que torna a arribar el dia més bonic de l'any...! novament hauré de viure el sant Jordi lluny de Catalunya, però això no serà tan traumàtic perquè farem un passeig literari per la Fira del llibre de Vivers d'enguany. Les novetats que hi comprem, les explicarem el cap de setmana, a la tornada del passeig i de l'excursió als Moros i cristians d'Alcoi de dissabte.
I és que ja que no puc gaudir de la Rambla engalanada de roses i lletres, aprofitaré per celebrar la cultura del País Valencià. Farem un sant Jordi diferent!
I diferent és la proposta que m'arriba a través del bloc de la magnífica il·lustradora Eva Sans, amb qui vaig poder treballar en un dels nostres llibres de primària, sobre la coneguda llegenda de sant Jordi.
Sempre hem sabut de la mà de l'heroi el que va passar, però... algú ha pensat mai quina és la versió del drac? Què en pensa la bèstia, sobre tot plegat? No us podeu perdre aquest àlbum il·lustrat per Eva Sans i escrit per Montserrat Balada, que ha publicat El Cep i la Nansa i que s'anomena: Qui diu la veritat, el cavaller o el drac?


I parlant de dracs, per sant Vicent vam anar de visita a la terra de la meva cunyada, Solsona, un lloc molt bonic i ple d'història que val la pena conèixer, ja no sols pels monuments i la vistositat dels carrers, sinó per les festes (amb dracs i gegants que ballen) i pel parlar dels seus habitants, una barreja magnífica entre el català oriental i l'occidental, única.

5 caminants:

Monique LaMer ha dit...

M´agrada molt l´idea de vore les coses des d´el punt de vista de l´altre, del drac en lloc de Sant Jordi, del Minotaure i no de Teseu...al cap i a la fí, els herois sempre es creixen i arriva un moment en que el peix (en este cas el drac) es cada vegada més gran....pobret, igual al principi era menudet, un fardatxet tipo Ulises...
La primera eixida en tu al volant serà a Solsona, val'
b7s

elisabet ha dit...

a Solsona??? Ni pensar-ho!!! Massa quilòmetres!!!!!!!!! Hi ha uns autocars estupendus que t'hi porten...!
La primera sortida amb mi serà al centre comercial nou del costat de casa, huashuas...
:p

Monique LaMer ha dit...

cobarrrde! :P jajajaja

Anònim ha dit...

Bona Diada de sant Jordi!!!

Roses i llibres!

Em compraré
Últim hivern a Mallorca. George Sand
Contes de lluna absent. Mònica Zgustova
Imma

elisabet ha dit...

Bona diada a tu també, Imma!
El llibre de la Mònica Zgustova és un dels que avui vindran amb mi a casa... El tinc a "desitjats" des que el vaig veure a la llibreria Al·lots (http://www.petitprincep.com/) fa uns mesos. :)

 

passejant barcelona