el creuallibres

M'arriba a través de mon germà i de l'INFOZÈFIR la notícia interessantíssima i superprovocadora del naixement del Creuallibres (que podeu llegir al Vilaweb). Un projecte fet realitat que barreja el bookcrossing amb el club de lectura.
En què consisteix exactament? Segons el seu web, és un intercanvi de llibres a gran escala. Cada participant cedeix un o més llibres en uns llocs concrets, i les dades (títol, autor, etc.) i les ubicacions són registrades a la web. Si algú està interessat a llegir-ne algun, pot trobar-ne la localització física a la web i anar a buscar-lo. Els participants poden cedir tants llibres propis com vulguen i quan vulguen. És, doncs, un sistema bibliotecari de cooperació voluntària.
L'objectiu d’aquest creuallibres en concret és cedir publicacions escrites en valencià. La finalitat principal de l’activitat és la promoció de la lectura, i en especial de la lectura en valencià.
És a dir, atenció, amb la finalitat de fomentar la lectura en la nostra llengua! Vaja, una perla d'iniciativa que jo ja vull començar a utilitzar. De fet, us animo a fer-ho també perquè la literatura en català es mogui i la idea funcioni.
Això sí que és jugar a cuit i amagar! I, amb premi.

Il·lustració d'Oriol Vidal.

2 caminants:

Héctor Monteagudo Ballesteros ha dit...

Es una iniciativa curiosa. El problema es cómo asegurarse que tantos libros estén en su sitio y que hayan sido recogidos por las personas indicadas. Los lectores no son inmunes a la picaresca :).

elisabet ha dit...

Bueno, supongo que hay que confiar, qué remedio, y también hay que pensar que el bookcrossing funciona desde hace tiempo y funciona bien (imagino que con situaciones como las que temes, pero, al fin y al cabo, con buenos resultados).
Habrá que intentarlo!
;)

 

passejant barcelona