la crítica de l'aigua a la revista faristol

ROIG, Elisabet. L'aigua. Picanya: Ed. del Bullent, 2007.
96 p. (Esplai; 37) ISBN 978-84-96187-67-2


Elisabet Roig descriu l'evolució psicològica d'una adolescent i la superació del seu trauma. Ho fa en una narració breu, sense digressions gratuïtes i amb un ritme ràpid. Dosifica la intriga i aconsegueix mantenir l'interès fins al final: el descobriment del motiu de la seva fòbia a l'aigua.
A l'automarginació de la Marta, que ja no es troba a gust amb la seva colla d'amics superficials, contraposa la marginació del nouvingut Nahuel, rebutjat per motius racistes i classistes. Un i altra s'ajudaran mútuament a trobar el seu propi lloc.
D'altres subtrames són incloses hàbilment, encaixant-les amb el tronc central de l'acció: l'adopció, la necessitat de la identificació amb el grup, la confusió sentimental o el prejudici contra certs grups juvenils. Potser la figura paterna, absent durant el temps de la narració i a la qual es fa referències, era una altra subtrama que no va arribar a quallar.
Amb tot, cal felicitar-se per una novel·la de i per a adolescents, escrita amb coneixement de causa, talent narratiu i respecte pels lectors, que també es pot llegir com una novel·la de misteri.

Eulàlia Barbosa ***

REVISTA FARISTOL NÚM. 59

3 caminants:

Irisibula ha dit...

Me n'alegro que t'hagi agradat el meu bloc. A mi m'ha agradat molt el teu. És un plaer correspost! Per cert, felicitats pel teu llibre, llàstima que no em toqués a mi fer-te la crítica al Faristol!

llunadenoe ha dit...

Hola! ha arribat el teu llibre a les meves mans a través d'una companya teva de l'escola, la Neus. Ha estat un plaer llegir-lo. És un relat breu ple de missatges i amb un toc d'intriga que no et deixa indiferent i molt recomanable als adolescents. També ha estat un gran plaer conèixer el teu blog, el que espero seguir sovint.

elisabet ha dit...

benviguda al depasseig, llunadenoe, i m'alegra molt que hagis passat una bona estona llegint-lo! torna a passejar per aquí sempre que vulguis!

 

passejant barcelona